Våra utbildningar

Valla Game Education

Valla Game Education är en helt ny spelutbildning som täcker allt du behöver veta för att utveckla dataspel och framtidens digitala upplevelser. Du väljer själv om du vill fokusera på programmering eller grafik. Utbildningen varvar teori med spelprojekt och praktik på spelstudios.

Läs mer här, eller gå vidare till kursens hemsida

22 april: Digital infoträff för Valla Game Education.  Läs mer här!

 

Under kursen kommer du att få kunskaper inom design, planering, utveckling och lansering av dataspel. Du lär dig att självständigt programmera spel och appar i spelmotorer som Unity och Unreal Engine samt skapa grafiskt innehåll i både 2D och 3D. Du lär dig även att implementera animationer, visuella effekter, att hantera ljudeffekter och producera musik som förhöjer spelupplevelsen.

Förutom kunskap inom spelutveckling får du insikter om hur man lanserar och marknadsför dataspel på en internationell marknad, samt hur man startar och driver en spelstudio med medgrundare och anställda utvecklare.

En viktig del av utbildningen är inspiration och expertkunskap från framgångsrika spelutvecklare som idag arbetar i etablerade spelstudios. Vi kommer också att diskutera vikten av en jämställd och inkluderande spelindustri och vilka faktorer som bidrar till en trygg arbetsmiljö.

Utbildningen varvar teori med mycket praktik och eget arbete. Efter utbildningen kommer du att ha en välfylld portfolio med ett antal dataspel och demos som visar på din talang, dina erfarenheter och kunskaper. Portfolion kan användas för att söka jobb på en spelstudio eller andra företag som letar efter spelutvecklingskompetens.