Våra utbildningar

Språkintroduktion på folkhögskola

Välkommen till Språkintroduktion på Valla folkhögskola. Vi är omkring 15 elever i klassen. På hela skolan går det nästan 200 studerande. Det är en liten skola och du får chansen att lära känna många som studerar på skolan när du läser Språkintroduktion.

Hos oss läser du på en mellan-fortsättningsnivå. Du får ett eget schema med ämnen som är anpassade för din studiegång. Du läser mest svenska som andraspråk. Du kan också välja att läsa engelska och matematik. Vi arbetar också med teman inom SO och NO.

Vi har ett stort fokus på arbete och framtid. Vi gör många studiebesök på arbetsplatser och företag. Vi har också ofta besök till klassrummet. Det finns en stor frihet att välja vad du vill veta mer om.

 

Du får låna en dator när du studerar hos oss. Vi använder ofta datorn i undervisningen. Du får lära dig att använda datorn för att kommunicera och arbeta med digitalt lärande samt layout.

Vi träffar ofta resten av skolan och är med på aktiviteter, till exempel filmkvällar, språkcafé och fotbollsturneringar.

Vad är en folkhögskola?

En folkhögskola är en skola för vuxna. Alla som läser på folkhögskola är över 18 år men om du läser på språkintroduktion kan du vara yngre. En folkhögskola är inte en vanlig skola. Vi utgår från dina intressen i undervisningen. Vad är du nyfiken på? Vad vill du veta mer om? Vi har olika utbildningar beroende på vad du är intresserad av, t.ex. språk, samhälle, natur, foto och film, scenkonst och fritidsledarutbildning. På en folkhögskola kan du få din gymnasiebehörighet.

Din studieväg

På Språkintroduktion kan du får betyg i svenska som andraspråk, engelska och matematik. Du kan sedan söka till Komvux eller en folkhögskola.

Vill du fortsätta på Valla folkhögskola? Vi vill framförallt att du ska bli klar med svenskan. Du kan sedan fortsätta på Valla och läsa 3 år på gymnasienivå om du vill. Du kan också fortsätta på någon annan folkhögskola eller Komvux. Efter att du har läst på folkhögskola kan du söka till en yrkesutbildning eller ett universitet.

Valla folkhögskola ligger bredvid Linköpings universitet. För att komma hit kan du promenera, cykla, åka buss eller köra bil. Om du vill veta mer om skolan eller besöka oss är du välkommen att höra av dig!