Våra utbildningar

Innehåll

Svenska

Vi börjar från början, med grammatiken som är grunden till språket. Genom att lära sig grunderna först blir det sedan enklare att arbeta med att lära, skriva, prata och förstå svenska. Ett brett ordförråd är bra att ha, vi kommer kontinuerligt att utöka ditt för att kunna både förstå och använda nya ord. Vi övar tillsammans genom bland annat uttalsövningar, diskussioner och dialoger samt både läser och skriver olika typer av texter.

Omvärldsbevakning

För att hålla oss uppdaterade kring vad som händer både i Sverige men också vår omvärld lyssnar vi varje dag till nyheterna och diskuterar vad som sker runtomkring oss. Vi samtalar också kring praktiska saker som kan vara viktigt att känna till om Sverige, såsom lag och rätt, vardagsekonomi och liknande. För att söka information, kommunicera med andra och inte minst för att vara en del av vår digitala värd använder vi och övar kontinuerligt med datorer.

Övrig info

Precis som i alla kurser på Valla så deltar vi i de studiedagar och andra aktiviteter som anordnas, vi gör också studiebesök i syfte att öka vår kunskap. All undervisning sker i en lugn takt, så att du har möjlighet att lära i ditt eget tempo, för hos oss är du som individ mycket viktig.