Våra utbildningar

Naturutflykter i Östergötland

En seniorkurs där vi lär oss om naturen i samband med föreläsningar och natursköna utflykter runt om i Östergötland. Svampar, växter, fåglar och dess ekologi utforskar vi lite närmare i deras naturliga miljöer. Vi utövar friluftsliv i form av fika och lunch i det gröna under våra utflykter.

Omfattning

Totalt 12 träffar, 6 på våren och 6 på hösten varav 8 utflykter och 4 föreläsningstillfällen.

Kurstillfällen

Samtliga kurstillfällen kommer ligga på tisdagar eller onsdagar och är heldagar med olika start och stopptid beroende på aktivitet och utflyktsmål.
Hösten 2021 träffas vi tisdagar under perioden augusti – oktober
Våren 2022 träffas vi tisdagar under perioden april – juni

Kursdeltagaren

Kursen riktar sig till pensionärer, förtidspensionärer och andra daglediga med ett piggt intresse för naturen. Inga förkunskapskrav krävs men du har ett allmänt naturintresse och är nyfiken på att veta lite mer om naturen runt omkring dig. Du har inga problem att vara ute och ströva i naturen då vi under våra utflykter kan vandra några kilometer, dock i ett lugnt tempo med många utforskande stopp på vägen.

Kurskostnader

Kostnader för transporter till våra utflykter kommer att åläggas kursdeltagarna och kostnadsstorleken beror på om kursdeltagarna själva kan hålla med bil eller om vi behöver hyra bussar.

Ansökan

Ansökan görs via länken:

Gör din ansökan här

Du kan också skriva ut och posta ansökan:

Ansökan Seniorkurs

Posta till Valla folkhögskola, Studievägen 22, 583 29 Linköping

För mer information kan du ringa till skolans växel:
013-35 55 80

 

Till toppen