Våra utbildningar

Lärare

Scenkonst arbetar i en kontext. Det innebär att vi har som mål att ge deltagarna de nödvändiga verktygen för ett professionellt liv inom scenkonst - i eller oberoende av institutioner. Vi vill att våra deltagare ska göra skillnad i det dagliga livet. Scenkonst präglas av ett öppet klimat och klar kommunikation för att skapa en trygg arbetsmiljö.

Huvudlärare

Annette Lekström har arbetat med teater i ca 40 år. Hon har varit aktiv inom flera olika områden i teaterns värld som t ex skådespeleri, smink, produktion, manus, regi och som teaterpedagog. Hon arbetar gärna med impulser från sin omgivning när det gäller det mesta – ingenting är omöjligt tills motsatsen är bevisad! Motto: Scenkonst kan hända var, när och hur som helst.

Började arbeta 1976 med operett och musikal på Arbisteatern i Norrköping och har sedan dess spelat bl a musikaler, shower, drama, revy, komedier, barnteater, Comedia dell’Arte, sommarteater i Medevi och Motala, sommarteater med Tjadden Hellström i Gamla Linköping, sommarteater med Kulturaktörerna i Landeryd, normbelysande uppsättningar med Revolverteatern i Norrköping samt ett antal mordgåtor med Comedy Art Theatre runt om i Sverige.

Magdalena Eshaya är född och uppvuxen i Göteborg. Har frilansat sedan 1996 då hon tog  examen från Teaterhögskolan i Göteborg. Hon har arbetat över hela landet bland annat: Västerbottensteatern, Stockholms  Stadsteater, Uppsala stadsteater, Riksteatern, Folkteatern i Göteborg, Malmö Stadsteater, Dramaten, Norrbottensteatern och Östgötateatern. Medverkat inom alla genrer, för olika sorters publik. Har även en lärarexamen inom ämnet teater.

Emelie Höjer är utbildad teaterpedagog vid Örebro universitets teaterpedagogprogram samt mimare/fysisk skådespelare utbildad vid Dell ´Arte International School of Physical Theatre i Kalifornien, USA. Vid sidan av jobbet på Valla producerar Emelie egen musik och jobbar som artist.

Malin Jonsson är utbildad danspedagog vid DOCH, dans- och cirkushögskolan i Stockholm.

Gästlärare

Scenkonst bjuder regelbundet in gästlärare. Tidigare gästlärare inkluderar:

Sofi Ek -sång

Thomas Häggström – stage-fight, rörelse

Tuttika Sen – kulturproduktion

Aron Hakala – nycirkus

Nelli Kujansivu – nycirkus

Johan Hedenberg – karaktärsskapande och teater/filmbranschens villkor

Pontus Plaenge – karaktärsarbete, djupläsning