Våra utbildningar

Bra att veta

Vi gör det möjligt för människor att genom bildning, kreativitet och lust flytta gränserna för sin förmåga.

Vårt mål
På Valla har vi som mål att våra studerande får gott självförtroende och god kompetens inom både relevanta ämnen och socialt. Hos oss varvas teori med praktik, deltagarnas erfarenheter och studiebesök. Efter genomgångna studier hos oss ska du som studerande känna dig redo för att studera vidare, ta ett arbete och inte minst vara en aktiv medborgare i samhällets utveckling.

Att studera hos oss
Som studerande på en folkhögskola  blir du del av en gemenskap, en gemenskap som sträcker sig utanför klassrummet. Här finns ett brett utbud av aktiviteter, utflykter och studieresor. Vi utvecklas tillsammans genom dialog och diskussion, två av grundfundamenten i en folkhögskola.

Var med och påverka – Studeranderådet finns till för dig! Engagera dig!
På skolan finns det ett studeranderåd med representanter från skolans alla klasser. Studeranderådet är skolans plattform för deltagarna på Valla folkhögskola. Studeranderådet är med och påverkar vår studerandemiljö och våra intressen. Om det är något du vill förändra eller påverka på skolan är det bra att göra det genom studeranderådet.

På mentorstiden diskuterar klassen idéer och förslag som klassens representanter tar upp på studeranderådet.

Utöver det arrangerar studeranderådet aktiviteter runt omkring skolan, under och efter skoltid. Syftet är att ha kul på skolan och stärka gemenskapen. Har du ideér och förslag på roliga aktiviteter att göra så är du välkommen att ta upp det på studeranderådet.

Studeranderådet utser även adjungerade representanter till skolans styrelse.

Allt deltagande hos studeranderådet är frivilligt, och alla som är med har rösträtt.

Äta bör man
Att äta tillsammans är ett sätt att skapa gemenskap, och därför har vi gemensam förmiddagsfika och lunch. För 350 kr/vecka får man kaffe/té från kl 08.00, förmiddagsfika och lunch. Det finns alltid 3 lunchrätter att välja mellan varav en är vegetarisk, salladsbuffé, specialkost vid till exempel allergier samt kaffe/té på maten.

Gröna Valla

Skolan är belägen i ett härligt grönområde mellan Valla friluftsområde och Linköpings universitet. Vad sägs om både chokladbod och hästar inom några minuters promenad! Med områden som Gamla Linköping och Linköpings golfbana alldeles runt knuten finns ett brett utbud av aktiviteter för dig som studerande att ta del av. Hela vårt skolområde är rökfritt.

Internat
På Valla tycker vi om att vara tillsammans, vi har trevlig kamratanda som genomsyrar hela vår verksamhet. Vårt internat består av fyra hus, där två av dem har lägenheter med två rum och kök och där två personer bor tillsammans. Två hus har enkelrum och där delar alla i huset på ett stort kök och samlingsrum. Självklart har alla våra rum egen dusch och wc och som hyresgäst hos oss tar du själv ansvar för skötseln av gemensamma ytor samt skapar trivsel. Tvättmaskin finns i varje hus. Hyreskostnaden ligger för närvarande runt 3162-4154 kronor/månad och beror på vilken typ av rum du bor i.

Studievägledning

Har du funderingar kring våra utbildningar eller söker information, välkommen att kontakta Lottie Brissle på 076-470 04 05 eller lb@valla.fhsk.se

Stöd i studiesituationen
Vi finns här för dig, och vi vill göra din tid hos oss på Valla så bra som möjligt. När du behöver någon att prata med, eller kanske extra stöd i undervisningen pga läs- och skrivsvårigheter, så är du välkommen att vända dig till oss för support.

Kurskostnad

Undervisningen är kostnadsfri, och du betalar en allmän serviceavgift som är mellan 600 och 900 kronor/termin beroende på vilken utbildning det gäller. Vad som ingår i serviceavgiften kan du läsa om under respektive utbildning. Några eftergymnasiala kurser har studieresor och särskilda arrangemang där en kostnad tillkommer. Det kan du också läsa om på kursen sida. De som bor på internat betalar hyra för sitt boende.

Studiefinansiering
Alla kurser hos oss är studiemedelsberättigade via CSN.

Studerandeförsäkring

Alla studerande har en olycksfallsförsäkring som ingår i serviceavgiften.

Till toppen