Våra utbildningar

Människans kultur

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av människans kultur och historia. Inom temat belyser vi kultur över gränserna och genom tiderna med hjälp av till exempel skönlitteratur, film, drama och musik. Deltagarnas egna erfarenheter är centrala i lärandet. Under kursens gång får deltagarna både uppmärksamma och uppleva kultur samt själva vara med i kreativa processer. Behörigheter som du kan läsa i den här inriktningen är Historia 1a1, Samhällskunskap 1a1, Svenska 1, Svenska 2, Engelska 5 och Engelska 6. På tillvalstid väljer du själv om du vill läsa Sv 3, matematik eller någon särskild behörighet.

Du har stora möjligheter att själv forma hur dina studier ska se ut. För att uppnå behörighet för vidare studier på universitet eller högskola behöver du läsa på folkhögskola från ett till tre år beroende på tidigare studier och vilka kurser du väljer. Du väljer och läser en av våra inriktningar per år – på så sätt får du med dig behörigheterna och en stor kunskapsbredd.

En gång i veckan deltar du i en aktivitetsgrupp som du får välja efter intresse. Exempel på sådana är skoltidning, oljemålning, dans, musik, drama, friskvård/motion, foto med flera.

Folkbildningens kunskapssyn är vägledande för vårt sätt att arbeta. Vi studerar i små grupper i en lugn och trivsam miljö. Vi försöker också anpassa studierna till vars och ens förutsättningar, stärka din självtillit och stödja dig om du upplever problem i studiesituationen. En individuell studieplan upprättas för varje studerande i samarbete med skolans studievägledare.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta studierektor Lottie Brissle.

Till toppen