Våra utbildningar

Film

Är du intresserad av film och filmkultur? Vi jobbar praktiskt och tematiskt med filmen som utgångspunkt för lärande och använder filmen som ett komplement till traditionell kurslitteratur. Genom att se på film, analysera och diskutera skaffar vi en grund för kunskaper i de behörighetsgivande ämnena. Du kommer även att få arbeta praktiskt med att skapa kortfilmer tillsammans med dina klasskamrater. Möjliga behörigheter i inriktningen är: Sv 1 och 2, Eng 5 och 6, Sh 1a1, Hi 1a1 samt Film- och tv-kunskap och Film- och tv-produktion. På tillvalstid väljer du själv om du vill läsa Sv 3, matematik eller någon särskild behörighet.

Du har stora möjligheter att själv forma hur dina studier ska se ut. För att uppnå behörighet för vidare studier på universitet eller högskola behöver du läsa på folkhögskola från ett till tre år beroende på tidigare studier och vilka kurser du väljer. Du väljer och läser en av våra inriktningar per år – på så sätt får du med dig behörigheterna och en stor kunskapsbredd.

En gång i veckan deltar du i en aktivitetsgrupp som du får välja efter intresse. Exempel på sådana är skoltidning, oljemålning, dans, musik, drama, friskvård/motion, foto med flera.

Folkbildningens kunskapssyn är vägledande för vårt sätt att arbeta. Vi studerar i små grupper i en lugn och trivsam miljö. Vi försöker också anpassa studierna till vars och ens förutsättningar, stärka din självtillit och stödja dig om du upplever problem i studiesituationen. En individuell studieplan upprättas för varje studerande i samarbete med skolans studievägledare.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta studierektor Lottie Brissle.

Till toppen