Våra utbildningar

App-utveckling

Är du intresserad av och nyfiken på att utveckla appar? I den här inriktningen på allmän kurs arbetar vi praktiskt med app-design och app-skapande från grunden.

Utvecklingen kommer i huvudsak att ske till mobil- och surfplattor med operativsystemet Android. Med app-utvecklingen som utgångspunkt jobbar vi tematiskt med de behörighetsgivande ämnena. 

Möjliga behörigheter i inriktningen är: Sv 1 och 2, Eng 5 och 6, Na 1a1. På tillvalstid väljer du själv om du vill läsa Sv 3, matematik 1-5 eller studiestrategier. 

Du har stora möjligheter att själv forma hur dina studier ska se ut. För att uppnå behörighet för vidare studier på universitet eller högskola behöver du läsa på folkhögskola från ett till tre år beroende på tidigare studier och vilka kurser du väljer. Du väljer och läser en av våra inriktningar per år – på så sätt får du med dig behörigheterna och en stor kunskapsbredd.

En gång i veckan deltar du i en aktivitetsgrupp som du får välja efter intresse. Folkbildningens kunskapssyn är vägledande för vårt sätt att arbeta. Vi studerar i små grupper i en lugn och trivsam miljö. Vi försöker också anpassa studierna till vars och ens förutsättningar, stärka din självtillit och stödja dig om du upplever problem i studiesituationen. En individuell studieplan upprättas för varje studerande i samarbete med skolans studievägledare.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta studierektor Lottie Brissle.

Till toppen