Om Valla

Om Valla

Välkommen till Valla folkhögskola. Vi är inte som alla andra vi, i en grönskande park mellan Valla friluftsområde och Linköpings Universitet hittar du vår faluröda skola. Här sätts individen i centrum och vi utformar dagarna och våra kurser tillsammans. Här finns vi som vågar och vi som vågar göra fel, vi som vill mycket och som vill vara med och skapa framtidens samhälle. Vi är alldeles nära det stora utbud som Linköping erbjuder, men ändå en avskild plats för oss och våra behov.

Vårt internat

På Valla tycker vi om att vara tillsammans, vi har en trevlig kamratanda som genomsyrar hela vår verksamhet. Vårt internat är förlagt om totalt 4 hus, där två av dem har lägenheter med ett eller två rum och kök och där ni är två personer som bor tillsammans. Hur nummer tre och fyra har enkelrum och där delar husen på ett stort kök och samlingsrum. Självklart har alla våra rum egen dusch och wc. Tvättmaskin finns i varje hus.

Även om du säkerligen till största delen kommer spendera din tid tillsammans med dina vänner så ska du veta att det förutom Vallaskogen med sina motionsspår finns motionshall, rum för styrketräning och en bastu.