En traditionell skola passar inte alla. Varje människa är unik, har olika erfarenheter, behov och kunskaper. På Valla folkhögskola utgår vi ifrån dig och dina förutsättningar när vi tillsammans utformar din studieplan. Hos oss kan du komplettera hela eller delar av din gymnasieutbildning och lämna oss med behörighet till både högskola och universitet.
För att vara med och skapa sin egen framtid krävs metoder, verktyg och människor som skiljer sig från det traditionella. Att läsa vid vår folkhögskola är att bli en del av en kultur, en kultur som främjar människan, samtalet och din utveckling.
Här möts människor från världens hörn – en mångfald som är inkluderande. I ett studierum där den sociala gemenskapen är av största vikt, den mindre gruppens sammansvetsning ökar delaktigheten och stöttar dig i att hitta rätt metoder för just dig.
Välkommen till Valla folkhögskola för skapa din framtid tillsammans med oss!
Terminstider:
VT 2022-01-10 – 2022-06-10
HT 2022-08-22 – 2022-12-23
Ansökningsperiod:
Löpande fram till kursstart VT & HT.
Studietakt:
Helfart
Studiemedelsberättigad:
Ja
Det finns sex inriktningar på allmän kurs: Filosofi & samhälle, Film, Hälsa & natur, Ledarskap & kommunikation, Människans kultur och App-utveckling. Du läser en inriktning per år. Mer info om de olika inriktningarna publiceras inom kort.
Utöver grundläggande behörighet till universitet/högskola krävs ibland särskilda behörigheter beroende på vilken utbildning du söker. På Valla erbjuds ett antal kurser som kan krävas för särskild behörighet.
Särskilda behörigheter du kan läsa på Valla:
Kontakt:
Studierektor, Lottie Brissle
lb@valla.fhsk.se
För frågor gällande ansökan & antagningsarbete kontakta Lottie Brissle (Studierektor)
lb@valla.fhsk.se
All undervisning är avgiftsfri. Däremot betalar du en allmän serviceavgift och har kostnad för mat och eventuell hyra.
Hyra för internatboende betalas månadsvis i förskott.
I övrigt betalar du för de utgifter som uppkommer under utbildningen. Beroende på vilken inriktning du väljer så tillkommer kostnader för bland annat studiebesök och utflykter med 1000-1500 kronor per läsår.
Samtliga inbetalningar ska göras till vårt bankgiro.