Våra utbildningar

Språkintroduktion på folkhögskola

Välkommen till Språkintroduktion på Valla folkhögskola. Vi är omkring 15 elever i klassen. På hela skolan går det nästan 200 studerande. Det är en liten skola och du får chansen att lära känna många som studerar på skolan när du läser Språkintroduktion.

Hos oss läser du på en mellan-fortsättningsnivå. Vi läser ämnena: svenska som andraspråk, engelska, matematik, SO-bas, NO-bas samt idrott och hälsa. Du får läsa på den nivån som passar dig. Vi har också individuella val.

Du får låna en dator när du studerar hos oss. Vi använder ofta datorn i undervisningen. Vi gör också många studiebesök och är med när skolan har aktiviteter, till exempel filmkvällar, språkcafé och fotbollsturneringar.

Vad är en folkhögskola?

En folkhögskola är en skola för vuxna. Alla som läser på folkhögskola är över 18 år men om du läser på språkintroduktion kan du vara yngre. En folkhögskola är inte en vanlig skola. Vi utgår från dina intressen i undervisningen. Vad är du nyfiken på? Vad vill du veta mer om? Vi har olika utbildningar beroende på vad du är intresserad av, t.ex. språk, samhälle, natur, foto och film, scenkonst och fritidsledarutbildning. På en folkhögskola kan du få din gymnasiebehörighet.

Din studieväg

Du läser på språkintroduktion tills du är klar med 9:ans betyg. Vi vill framförallt att du ska bli klar med svenskan. Du kan sedan fortsätta på Valla och läsa på gymnasienivå om du vill. Du kan också fortsätta på någon annan folkhögskola eller Komvux. Efter att du har läst på folkhögskola kan du söka till en yrkesutbildning eller ett universitet.

Valla folkhögskola ligger bredvid Linköpings universitet. För att komma hit kan du promenera, cykla, åka buss eller köra bil. Om du vill veta mer om skolan eller besöka oss är du välkommen att höra av dig!