Våra utbildningar

Projektutveckling

PROJEKTUTVECKLING

 A-Ö

31 juli – 4 augusti 2017

Kursen vänder sig till dig som har en idé om ett projekt du skulle vilja genomföra på kulturens område. Du behöver ha ett hum om vad det är du vill göra, men har förmodligen inte utarbetat projektet fullt ut. Kanske har du bara en vag aning? Du vet alltså något om vad du vill, eller ATT du vill något- men behöver mer kunskaper och stöd för att utveckla ditt projekt.

Under veckan på Valla folkhögskola får du möjlighet att utveckla ditt projekt: Det kan handla om film, skrivande, teater, foto, konst eller vad du vill inom det som traditionellt kallas ”kulturuttryck”.. Vill du göra en festival, en happening, ett event eller en konstinstallation? Vill du förstå hur du utvecklar ett projekt från A-Ö?

Välkommen!

Att skapa ett projekt

Under veckan:

Alla deltagare kommer till kursveckan med en vilja att genomföra ett projekt.
Under veckan på Valla folkhögskola får du tillsammans med andra deltagare arbeta igenom ditt projekt. Du får professionellt stöd för att utveckla projektet och anpassa det till de förutsättningar du har, och till din ambitionsnivå. Vissa deltagare kommer till kursveckan med ett påbörjat projekt, andra med ett embryo till projekt och ytterligare andra har kanske bara en vilja att göra något de aldrig har gjort. Oavsett hur långt du har kommit, är du välkommen att delta för att utveckla ditt projekt.

Under veckans gång kommer vi bland annat att gå igenom:

Ideutveckling
Kreativitet, kritikern och förutsättningar för att genomföra projekt
Projektbeskrivning
Tidsplan
Budget
Finansiering
Att ta sig igenom projektprocessen
Att sätta upp mål och delmål.

Max antal deltagare är 12 personer.
Först till kvarn principen gäller.

Pris för hela veckan (helpension) 4.500:-