På Valla folkhögskola har vi omfattande erfarenhet av att ta emot kurser, konferenser och boende gäster. Vi har ändamålsenliga kurslokaler. Vi har fräsch, enkel, och funktionell logi, samt ett vitsordat bra kök. Vi vet också att vår gröna och lugna miljö uppskattas av våra gäster.

Hela vårt skolområde är rökfritt vardagar kl 8-16, övriga tider är rökning tillåtet på anvisad plats. Djur får inte medtagas i våra lokaler. Våra rum och lokaler ligger i markplan eller en trappa upp.

Konferenslokaler

Vi är en skola och har ett stort antal lokaler. Mest klassrum, grupprum och andra lokaler anpassade för undervisning. Dessutom speciella lokaler för motion, foto, musik och skapande verksamhet. Flera lokaler är speciellt anpassade för samkväm och liknande sociala verksamheter. Vi har välutrustade datorsalar och därtill 10 datorer med internetuppkoppling som är tillgängliga för våra studerande och gäster.

I vår huvudbyggnad Storgården finns konferenslokalen Kastanjen, en stor sal med plats för 50 personer. Vi har också en stor Samlingssal med plats för 100 personer.

B&B

Vi erbjuder logi i enkel- eller dubbelrum belägna på skolans område. Under terminstid finns 20 rum (kan användas som dubbel- eller enkelrum) fördelade på 2 hus om 10 i varje. Under sommarlovet och i början på vårterminen kan ända upp till 90 sängplatser erbjudas. Till varje hus hör en gemensam del med kök och samlingsrum. Alla rum har dusch och toalett. Sänglinne är inkluderat och läggs fram. Vår standard är enkel, fräsch och ändamålsenlig.

Våra rum och lokaler är belägna i den underbara parkmiljön som gränsar till Universitetets mark. Vår bebyggelse är en blandning mellan nya hus som smälter in i den miljö som grundar sig på vårt äldre fastighetsbestånd med Herrgården som russinet i kakan. Många salar har ett mycket högt trivselvärde. Vi kan ofta glädjas åt att våra gäster trivts utmärkt under de dagar de bott och/eller konfererat hos oss.

Samtliga rum och lokaler på Valla är rökfria. Djur får tyvärr inte medtagas i våra lokaler. De flesta av våra rum och lokaler ligger i markplan.

Du är hjärtligt välkommen hit för att med egna ögon bilda dig en uppfattning.